Foto: Bildbyrån

Skrällen: Östersund öppnade guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Östersund gav AIK och Norrköping en present i guldstriden efter att ha vunnit i Malmö med sensationella 3-0.

– Det känns riktigt bra. Jag är glad över mitt mål, kul att göra mål och vilken fantastisk insats vi gjorde, att kunna vinna på det här sättet. Vi trodde på förhand att det skulle kunna gå vägen. Vi visade karaktär och mod och passade bollen snabbt och fick publiken emot dem, säger 2-0-målskytten Fouad Bachirou till C More efter sitt första mål i ÖFK-tröjan.

På kuppen säkrade man sitt eget allsvenska kontrakt i sin första säsong i högsta serien inför över

20 000 chockade MFF-fans i kylan.

 Lewicki: ”Det svider i hjärtat”

Malmö hade kunnat duka i festlokalen vid en vinst mot Östersund men nu är det helt plötligt nerv i guldstriden.

– Det svider i hjärtat, men vi var inte bättre idag. Vi gör en dålig match. Vi är inte nära och skapar för få målchanser, säger Oscar Lewicki besviket till Sydsvenskan.

Inför mötet med Falkenberg i nästa omgång är frånvarolistan i MFF utökad. Yoshimar Yotún fick sin tredje varning för säsongen och är avstängd. Det samma gäller Rasmus Bengtsson och Oscar Lewicki som också missar den matchen. Även skadade Markus Rosenberg lär missa den matchen.

Burop efter slutsignalen

I slutet av första halvlek kastade sig Saman Ghoddos fram och nickade in 1-0. I början av andra halvlek väggspelade Fouad Bachirou med just Ghoddos och klippte tjusigt in 2-0 på volley.

Det var Ghoddos eftermiddag och han bröt in och sköt 3-0 i steget, ett lurigt skott som studsade förbi Johan Wiland. Från läktarna buades det av guldtörstande Malmö-fans.

Hemmaspelarna  såg – trots guldvittring – oerhört ointresserade ut och det var först i den 69:e minuten MFF fick till ett avslut mot Hampus Nilsson i Östersundsmålet. Något annat resultat än en bortaseger var faktiskt inte aktuellt sett till spelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.