Malmö FF spräckte AIK:s nolla i 93:e

Det såg ut som om AIK skulle hålla sin sjätte raka nolla i allsvenskan men gästande mästaren Malmö FF spräckte den i den 93:e minuten och vann med 1-0 på Friends.

Magnus Wolff Eikrem slog ett inlägg och i straffområdet smög Felipe Carvalho upp och stötte in bollen med smalbenet.

– Det var en väldigt bra och hård match. Jag är så lycklig över att ha fått spela 90 minuter och att jag fick den här chansen, vi behövde de tre poängen säger Carvalho till C More.

Stolpskott av AIK i 95:e

I den 95:e minuten sköt AIK:s Jesper Nyholm i utsidan av stolpen och MFF-lägret kunde andas ut och ta tillbaka serieledningen från IFK Norrköping. De lagen har skaffat lucka i toppen.

Det var MFF som hade flest chanser även om AIK också skapde bra lägen i den mycket underhållande matchen. Återigen avgjorde MFF en match sent, vilket börjar bli ett signum för den här säsongen.

– Vi hade många bra chanser men det är svårt att vinna när vi inte träffar målet. Därför blir det så här även om man blir extra glad när det blir ett så sent avgörande, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson.

AIK:s nolla sedan 2-1-förlusten mot Jönköpings Södra 22 april stannade på 562 minuter.