Malmö FF värvar målvaktsjätte

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF fortsätter att värva nya spelare.

Nu har man gjort klart med målvaktsjätten Fredrik Andersson, 26, från Örgryte.

”Förhoppningsvis kan vi få en liknande utveckling som Robin Olsen”, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Målvaktskrisen hos Malmö FF var länge ett faktum. Nu har regerande mästarna värvat två målvakter på kort tid. Först landslagsmeriterade Johan Wiland, nu Fredrik Andersson som ytterligare komplement.

”Fredrik är en målvakt som gjort det väldigt bra i Örgryte. Han är rörlig för att sin storlek och har en bra räckvidd. MFF blir såklart några nivåer upp för honom, men Jonnie Fedel och jag har sett honom mycket och ser att det finns mycket att hämta”, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Den 196 centimeter långe Andersson tog över som ordinarie målvakt i Örgryte förra säsongen och har utmärkt sig mellan stolparna. Kontraktet med Malmö sträcker sig över 2016 med option på ytterligare ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet