Inget konstgräs i Sverige – säger Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Malmö FF vill förbjuda konstgräs

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF tycker inte att fotboll ska spelas på konstgräs, och anser att matchers utfall till viss del har berott på underlaget. Nu rapporterar Sportbladet om att skånelaget har lämnat in en motion med kravet – förbjud konstgräs i Sverige. ”Vår utveckling går åt fel håll”, säger klubbens ordförande Håkan Jeppsson till tidningen.

Natur- eller hybridgräs,  det är vad svensk elitfotboll ska spelas på, enligt Malmö FF. När då 9 av allsvenskans 16 lag spelas på just konstgräs – då har skånelaget ett problem. Som de nu har valt att göra något åt.

– Vi tycker det är fel att spela på plast eller konstgräs. Det har vi tyckt inom alla generationer inom MFF. Vår utveckling går åt fel håll och vi tappar i slagkraft mot övriga Europa. Det är dags att vi gör något åt det i praktiken, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till Sportbladet.

”Kontroversiell fråga”

Därför har nu Malmö FF lämnat in en motion till Föreningen svensk elitfotboll, Sef, i hopp om att konstgräset ska försvinna från svensk elitfotboll. Ingen liten fråga, med andra ord.

– Vi vet att det här är en kontroversiell fråga och att förutsättningarna med ekonomi och vem som äger arenan ser väldigt olika ut från klubb till klubb, men vi måste välja vad som är viktigt för svensk fotbolls utveckling, säger Jeppsson.

Under torsdagen chockförlorade Malmö FF mot Landskrona – och åkte därmed ut ur Svenska cupen redan i den andra omgången. Fiaskomatchen spelades på naturgräs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.