Svart rök över bortaklacken på Borås Arena. Foto: Bildbyrån

Elfsborg–AIK avbröts efter brand på läktaren

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer fick lättare skador efter bengalbranden på bortaläktaren i matchen mellan Elfsborg och AIK. Enligt C More fattade flaggor i AIK-klacken eld. Polisen har startat en brottsutredning.

Det var precis när den andra halvleken startade som AIK-klacken tände bengaler som orsakade svart, kraftig rök. Elden från pyrotekniken spred sig sedan till flaggor och pappersrullar och domaren Mohammed Al-Hakim avbröt spelet omgående.

– Det var på grund av röken som arrangören inte kunde garantera säkerheten för den sektionen. Branden var av mindre omfattning, säger matchdelegaten Ola Andertoft till C More.

”En person behandlas för brännskador”

Han lämnade också beskedet att matchen skulle återupptas inom kort, något den också gjorde. Enligt Victor Prästbacka, gruppchef på ledningscentralen i polisområde Väst har fem personer skadats lindrigt i läktarbranden.

– En person är omhändertagen för ordningsstörning, än är ingen gripen men vi har öppnat en förundersökning om misstanke om brott, säger Victor Prästbacka till SVT.

Matchen slutade 2-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.