Matias Concha slutar med fotbollen

Publicerad

Matias Concha tackar för sig i Malmö FF och lägger av med fotbollen efter den här säsongen, skriver klubben på sin hemsida.

”1994 kom jag till Malmö FF som en 14-årig grabb från Kulladal. Nu, nästan 22 år senare, ser jag slutet på en lång karriär, och är otroligt stolt och glad över att den slutar i klubben där allt började. Det är alltid svårt att som idrottsman hitta rätt tidpunkt att lägga av. Att få avsluta med två SM-guld på raken och en otrolig Champions League-saga ser jag som ett perfekt tillfälle. Jag vill rikta ett stort tack till alla MFF-supportrar som hjälpt oss att göra detta möjligt. Var vi än spelat har jag alltid känt ert otroliga stöd och engagemang” skriver Concha.

Han har även spelat för Djurgården och gjorde fem säsonger med Bochum i Tyskland. Concha har spelat 143 matcher för Malmö FF.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.