Olof Mellberg tar över Brommapojkarna. Foto: Bildbyrån

Mellberg tar över BP

Uppdaterad
Publicerad

Här är bomben i svensk fotboll. Den före detta landslagskaptenen Olof Mellberg tar över det nyblivna norrettanlaget Brommapojkarna. ”Han känner sig mogen och vill satsa på en tränarkarriär”, säger BP:s klubbdirektör Ola Danhard till SVT Sport.

Det blir 38-åringens första tränaruppdrag på seniornivå, efter en lång proffskarriär som tog slut 2014 i FC Köpenhamn.

– Jag ser fram emot uppdraget i BP och känner mycket för klubben, säger Mellberg till BP:s hemsida.

Har tränat ungdomslag i klubben

Klubben, som under 2016 kommer att spela division 1-fotboll, är lyrisk.

– Jättekul. Jag pratade med Olof i somras när han flyttade till Bromma och tog hand om sin grabb i ett P10-lag. Han ville känna sig för och trivs i BP, säger Danhard till SVT Sport.

”Inställning och vinnarskalle”

Gullspångsfostrade Mellberg har tidigare representerat klubbar som Juventus, Villarreal, Olympiakos och AIK – och vunnit Guldbollen. Nu tar den tidigare landslagshjälten över en klubb som bara vunnit sju av sina 60 senaste seriematcher.

– Hans erfarenhet och meriter skall kunna ge de här unga killarna vad de behöver och vad som krävs. Med hans inställning och vinnarskalle (vill vi) få in ett vinnande lag i BP. Det är ändå ett steg att ta från att spela juniorlag och ta klivet upp. Då behöver man få tips och råd om hur det går till, säger Danhard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.