Foto: Bildbyrån

Zlatan populär hos världens fans

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi är världens bästa spelare, tycker världens fotbollssupportrar. De placerar också Zlatan Ibrahimovic på fjärde plats efter Cristiano Ronaldo och Neymar.

I Yougovs undersökning bland fotbollssupportrar i 17 länder världen över fick Barcelona-ikonen Messi 29,3 procent av rösterna och toppade listan i alla länder utom två. Bara i Australien och Thailand ansåg man att Real Madrid-stjärnan Ronaldo, som fick 22,4 procent totalt, var bäst.

Från de två toppnamnen var det ett stort hopp ned till trean Neymar, Barcelona, som fick 7,4 procent och PSG:s svenske anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic som fick 5,2 procent av rösterna.

De svenska rösterna gick till Messi följt av Ibrahimovic och Ronaldo.

Utifrån årets nomineringar till Ballon d'Or fick 18 000 supportrar från 17 länder rösta på sin favorit. Topptrion i undersökningen är också de tre finalisterna som kämpar om Ballon d'Or – det prestigefyllda priset till världens bästa spelare 2015. Vinnaren utses på en gala den 11 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.