Nannskog: Folket har inget förtroende för landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Det räcker inte med att vinna mot Liechtenstein och Moldavien. Svenska landslaget måste visa mer. ”Det får vara slut-tramsat”, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Sverige förlorade mot Ryssland och Österrike, och även om matcherna mot Liechtenstein och Moldavien ser enkla ut på pappret så behöver herrlandslaget inte bara vinna matcherna utan också svenska folkets förtroende, menar Nannskog.

– Det behövs en gedigen insats. Det behövs en total uppryckning från vad vi fick se från Rysslands- och Österrikematcherna, säger han.

EM-kval fotboll

Nannskog räknar med att Sverige vinner matcherna, de två sista i kvalet, och får spela playoff om att ta sig till EM.

”Vad händer?”

– Det är många som vill snacka fotboll med en som kommer fram och säger: ”vad är det som händer med det här skitlandslaget?” Jag tror att det här landslaget behöver vända folket. För folket har inget förtroende för landslaget just nu.

– Som spelare kan det se ut som att man inte kämpar, med det gör man. Det kanske inte finns linjer i spelet, man kommer efter lite och så kan det vara nervositet inblandad, som jag tycker att man såg ganska tydligt i matchen mot Österrike. Men att det finns linjer och att man jobbar tillsammans: det vill jag se.

”Får vara slut-tramsat”

Många saker behövs förbättras i spelet, menar Nannskog.

– Det får lite vara slut-tramsat känns det som. Det känns som att man är nere på botten och nu är det dags att resa upp det här igen, och att vi får det där landslaget som vi kan vara stolta över.

Se hela intervjun med Nannskog ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet