Nederländernas förbundskapten Danny Blind och lagkapten Wesley Sneijder är fokuserade inför VM-kvalpremiären mot Sverige. Foto: Bildbyrån

Stukat Nederländerna siktar på seger

Uppdaterad
Publicerad

Snart inleds Sveriges VM-kvalresa mot Nederländerna hemma på Friends. Ett något stukat Nederländerna efter förlusten mot Grekland i genrepet. ”Vi är här för att vinna”, säger Nederländernas förbundskapten Danny Blind på dagens presskonferens.

Inför VM-kvalet mot Sverige är det sammanbitet i det nederländska lägret. Förlust i genrepet mot Grekland förra veckan och två assisterande tränare som har eller kommer att lämna laget. Lagkaptenen Wesley Sneijder menar att det är upp till bevis för alla i truppen.

”Upp till dom stora spelarna att leverera”

– Nu är det upp till dom stora spelarna att leverera, det återstår att se hur många stora spelare vi har, säger den 32-årige veteranen som gjort 121 landskamper, och som är inne på sitt tredje år med turkiska Galatasaray.

Herrlandslaget i fotboll

Inför matchen mot Sverige genrepade Nederländerna mot Grekland i torsdags. Man åkte på en svidande förlust på hemmaplan med 1-2.

Pressen är nu stor på nationen, som trots utökningen till 24 lag i sommarens EM, misslyckades att ta sig till mästerskapet. Nederländernas förbundskapten hymlar inte:

– Vi är här för att vinna, säger Danny Blind.

Och Wesley Sneijder är optimistisk inför morgondagens möte på Friends.

– Det finns mycket att förbättra, men vi måste också ta med oss det vi gjorde bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet