Fischer är nöjd med Sundhages ersättare. Foto: Bildbyrån

Fischer hyllar nye förbundskaptenen: ”Hängiven”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Gerhardsson blir ny förbundskapten, ett oväntat val som ger glada reaktioner. ”En frisk fläkt”, säger stjärnan Nilla Fischer till SVT Sport.

– Det är väldigt positivt att det är klart så tidigt. Att vi slipper spekulationer bland spelare och media. Det känns skönt, säger Nilla Fischer till SVT Sport. 

Eftersom att Pia Sundhage leder landslaget över EM i nästa år, så dröjer det innan Gerhardsson tar över.

Damlandslaget i fotboll

– Han är en väldigt hängiven tränare. Han är taktiskt bra och lägger ned oerhört mycket tid på matcher och träningar, säger landslagets lagkapten Nilla Fischer om Gerhardsson.

– Det är kul att få en in ny person som inte varit inne i förbundet tidigare, en frisk fläkt, fortsätter Fischer.

Diamantbollen vinnaren: ”Spännande”

– Jag tycker det är ett spännande val som ligger i linje med Håkans Sjöstrands ledarskap, nytänk och nya människor in. Jag känner inte till Peters arbete sen innan i detalj men jag är försiktigt positiv till en ny röst och hoppas det leder till ny inspiration och utveckling, säger Diamantbollen Hedvig Lindahl till SVT Sport.

Schelin: ”Känner inte till honom”

– Ja, jag har faktiskt bara träffat honom en gång och han var ju trevlig och sympatisk. Men fotbollsmässigt vet jag inte så mycket. Jag kan inte säga att jag sett hans Häcken spela heller, jag har ju bott i Frankrike och följt fransk fotboll lite mer än herrallsvenskan. Men jag tror det kommer bli bra, en bra ledare är ju en bra ledare, säger Lotta Schelin till TT.

Peter Gerhardsson har lite erfarenhet av damfotboll.

– Jag har precis funderat lite på det, att han inte har så mycket erfarenhet från damlag eller från stora mästerskap. Jag kom fram till att det är erfarenheten av fotboll som är det viktiga. Har man gedigna fotbollskunskaper så kan han alltid omge sig med en stab som har en annan erfarenhet. Där är jag inte orolig alls. Dessutom har han tid på sig att sätta sig in i allt, det kan bli riktigt bra det här, säger Schelin till TT.

En annan landslagsstjärna, Lisa Dahlkvist var kortfattad:

– Jag har bara pratat med honom någon gång, men det blir nog jättebra, säger Lisa Dahlkvist till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet