Karl-Erik Nilsson. Foto: Bildbyrån.

Nilsson om VM-missen: ”Helt uppåt väggarna”

Uppdaterad
Publicerad

Sydafrika hoppade av arrangörskapet av U20-VM för damer och Internationella fotbollsförbundet (Fifa) bad då Sverige att ta över mästerskapet 2016. Men Fifa beslutade sedan, ett par månader före ordförandevalet i våras, att ge mästerskapet till Papua Nya Guinea.

Ordföranden i Svenska fotbollförbundet, Karl-Erik Nilsson, säger till Aftonbladet att han tycker att det kändes märkligt och tror att det kan ha handlat om röster i Fifa-valet, som den sittande ordföranden Sepp Blatter vann.

-Man bönar och ber att vi skulle ta arrangemanget och att det bara skulle vara en formsak. Då blir man väldigt förvånad när Fifa i stället lägger det i Papua Nya Guinea där egentligen allt saknas för ett VM. Det är klart att det valet var helt uppåt väggarna, säger han till Aftonbladet.

På grund av korruptionsskandalerna runt Fifa ska Blatter avgå och en ny ordförande ska väljas i februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.