Stefan Johansen deppar efter Norges förlust mot Italien i EM-kvalet.

Norsk miss kan ge Sverige i kval

Uppdaterad
Publicerad

När Alexander Tettey drog in 1-0 för Norge på Olympiastadion i Rom mot Italien var laget helt plötsligt gruppsegrare och i EM-slutspelet. Men laget sänktes efter en försvarsmiss och kan nu få möta Sverige i ett kvalspel.

Efter att Göteborgsspelaren Haitam Aleesami gjorde en miss och bröstade hem till egen målvakt, vilket Pelle utnyttjade och skickade in 1-1, rasade det för Norge som inte orkade stå emot.

Tio minuter senare klippte Roma-spelaren Alessandro Florenzi 2-1 på halvvolley Norge och var helt plötsligt nere på tredje plats i gruppen. Laget är nu ett av lagen som Sverige kan få möta i playoff-spelet.

EM-kval fotboll

Turkiskt under i Konya

Turkiet gjorde segermålet med tio man mot Island i Konya och tog en direktplats till EM-slutspelet som bästa grupptrea, en bragd.

I den 89:e minuten stegade Selcuk Inan fram och drog in en frispark över muren och den seglade in i det vänstra krysset via Hammarbymålvakten Ögmundur Kristinssons fingertoppar. Det blev en galen glädje, som om man vunnit hela EM-slutspelet.

En kvart från slutet blev Göhkan Töre utvisad efter en ful kapning med sträckt ben av Jon Bödvarsson som kunde fått en fraktur på underbenet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet