Per Mathias Högmo och Norge kan gå samma öde till mötes som Blåvitt – spel på ”skandalplanen”. Foto: Bildbyrån

Norsk VM-kvalmatch kan ställas in på skandalplan

Uppdaterad
Publicerad

Det råder oro inför Norges VM-kvalmatch mot Azerbajdzjan i Baku i kväll. I värsta fall kan den ställas in. Redan i augusti anmälde IFK Göteborg till Uefa efter att två spelare skadat sig efter att ha spelat på arenan.

Planen var så lös att hemmalaget inte fick träna på den, skriver norska medier.

– Planen var extremt lös och det lossnade tuvor och spelarna hade svårt att få fäste, säger den norske coachen, den förre tränaren i Djurgården, Per-Mathias Högmo till det norska fotbollsförbundet.

Uefas funktionär flyttade sedan på Azerbajdzjans träning till en intilliggande plan och kallade till sig domarteamet för en inspektion.

Enligt NTB kan matchen i värsta fall ställas in. Lagen är dock beredda på spel.

När IFK Göteborg spelade i kvalet till Europa League mot Karabach i slutet av augusti var planen också i bedrövligt skick. Mikael Boman och Sören Rieks fick bryta matchen med knäskador efter att ha fastnat i gräset.

– De har en jäkla massa regler kring matchen, men kan inte se till att det finns en bra plan, sa sportchefen Mats Gren till Aftonbladet efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.