Jürgen Klopp rasade efter Firminos gula kort. Foto: TT

Nu kan det vara slutfilmat i England

Uppdaterad
Publicerad

Senast i helgen rök José Mourinho och Jürgen Klopp ihop på sidlinjen. Mittfältaren Ander Herrera gick i backen och tog sig för ansiktet, när reprisbilderna visade att han fick en knuff i bröstet av Roberto Firmino. Nu kan engelska förbundet stänga av spelare i efterhand. ”Det är en bra idé”, säger en FA-källa till brittiska The Times.

När stormatchen mellan Manchester United och Liverpool gick in på stopptid så drog Herrera brassen kraftigt i tröjan. Anfallaren svarade med en knuff, men spanjoren föll omkull och höll händerna för ansiktet.

Incidenten gjorde att José Mourinho gick fram till fjärdedomaren och började argumentera. Efteråt hävdade Klopp att portugisen försökte få hans spelare utvisad.

– Han (Mourinho) ville att han åtminstone skulle få ett gult kort. I slutändan så blev den som ville spela fotboll varnad, sade en missnöjd Liverpool-tränare.

Situationen har skapat debatt i England och nu öppnar förbundet för att straffa filmare och de som fejkar skador i efterhand. Just nu studerar man hur det systemet fungerar i Skottland. Där får den spelare som skaffar sig en tydlig fördel för sitt lag genom att lura domaren med en filming eller fejkande av skada två matchers avstängning.

– I grunden är det en bra idé. Djävulen sitter i detaljerna, men att använda det som ett verktyg för att straffa uppenbar filming, kontra ”slängde han sig eller ramlade han”, undersöks nu, säger en FA-källa till The Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.