Foto: TT Nyhetsbyrån

Nya försvarsproblem: ”Vi är vana”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Johansson var en tänkt startman som mittback mot Ryssland men tvingades idag att stå över träningen och nu tvingas Sverige, återigen, att ändra i backlinjen. ”Vi är vana vid skador och avstängningar”, säger Pierre Bengtsson till SVT Sport.

Det svenska försvaret har varit en följetong som vägrar ta slut. Innan landskampen mot Ryssland pratade förbundskapten Erik Hamrén om att det äntligen fanns många alternativ tillgängliga i backlinjen.

Men så kom skadan på potentiella startspelaren Erik Johansson.

EM-kval fotboll

– Det är en knäskada, i går på träningen landade han olyckligt efter en nickduell. Det är en översträckning i ett knä. Ingen allvarlig skada, knät är helt, men Erik är inte aktuell i morgon, men kanske på tisdag. Smärtan avgör. Ingenting är sönder, men mjukdelarna har fått en smäll, sa Erik Hamrén på presskonferensen.

– Det är aldrig roligt när en skada kommer så tätt inpå, säger Pierre Bengtsson till SVT Sport.

I Johanssons frånvaro lär istället Mikael Antonsson ta plats bredvid Andreas Granqvist i mittförsvaret.

– Det känns tryggt om det blir Antonsson, vi har spelat mycket ihop, sa Granqvist på presskonferensen.

Nytt spelsystem

En annan förändring ser ut att bli spelsystemet. Erik Hamrén har skiftat från 4-3-3 till 4-4-2 och nu ser det ut att bli 4-5-1, ett skifte som mittfältsankaret Albin Ekdal ser positivt på.

– Det gör att vi kan komma upp lite högre i press och erövra bollen högre, det känns bra att ha en extra gubbe där, säger han till SVT Sport.

Trolig startelva

Andreas Isaksson – Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Pontus Wernblom, Albin Ekdal, Jimmy Durmaz, Emil Forsberg – Zlatan Ibrahimovic

Detta att döma av dagens träning i Moskva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet