Mario Mandzukic (till vänstr) blev stor matchvinnare för sitt Atletico Madrid. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nyförvärv matchhjälte i heta cupderbyt mot Real

Uppdaterad
Publicerad

Han kostade runt 200 miljoner kronor.

Väl spenderade pengar, verkar det som.

Mario Mandzukic blev nämligen stor matchhjälte när Atletico Madrid bärgade årets första titel.

I somras värvades han från Bayern München för ungefär 200 miljoner kronor. I kväll visade Mario Mandzukic att han kan ha varit värd pengarna.

Han blev nämligen stor matchhjälte då han gjorde matchens enda mål i den andra matchen av den spanska supercupen, hemma på Vicente Calderon.

Få Real-chanser

Målet kom redan i den andra minuten. En lång utspark letade sig fram till Antoine Griezmann som nickade fram till Mandzukic som avslutade säkert förbi Iker Casillas i Reals mål.

Real hade mycket boll i matchen men hade väldigt svårt att skapa chanser.

Simeone utvisad

Matchen var, som så ofta annars när Madridlagen möts, het. Bland annat blev Atleticos tränare Diego Simeone utvisad efter att ha tjafsat med fjärdedomaren och avslutat med att klappa till honom i bakhuvudet. Dessutom blev Luka Modric utvisad i slutminuterna.

Det var första gången sedan 1985 som Atletico Madrid tog hem supercupen, där ligamästarna möter cupmästarna. Därefter har de spelat fyra supercupmatcher, men vid samtliga tillfällen förlorat mot Barcelona.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.