Daniel Nannskog och Jonas Olsson. Foto: SVT

Olssons kritik: ”Likgiltig vad gäller Hamrén”

Uppdaterad
Publicerad

En av de sista att gallras ur den svenska EM-truppen var Jonas Olsson, West Bromwich. Ikväll gästar han SVT-studion i Paris.

Olsson hyllar Zlatan Ibrahimovic – men inte Erik Hamrén: ”Jag är ganska likgiltig när det gäller Hamrén”, säger Premier League-försvararen.

Med skador på Mikael Antonsson och Alexander Milosevic upplevde Jonas Olsson att han hade goda chanser att få spela EM i Frankrike. 25 landskamper skulle blir fler.

– Jag hade en bra säsong i Premier League bakom mig och tycker att jag förtjänade en plats, säger han.

Fotbolls-EM

I sista stund fick han veta att Erik Hamrén valde en annan lösning. Olsson blev besviken och besöker nu EM som åskådare, och är ikväll gäst hos André Pops i EM-studion intill Eiffeltornet.

”Jag är ganska likgiltig”

– Paris är alltid en bra idé men jag hade hellre varit i Frankrike med landslaget, säger han.

– Jag är inte bitter som person, men det är väl så att det aldrig riktigt fungerat mellan Hamrén och mig. Så jag är ganska likgiltig inför hans succé eller inte.

Nu gör Erik Hamrén kanske sin sista match…

– ….och jag är ganska likgiltig. Men det är bra för mig som fotbollspelare. Jag vet att Janne (Andersson) vill bygga nytt men det är bra med en mix av gammalt och ungt. Landslaget är stort och jag skulle aldrig tacka nej.

– Med det sagt vill jag säga att Hamrén resultatmässigt gjort vad vi kan vänta oss.

”Det är tråkigt att han lämnar”

Även Zlatan Ibrahimovic gör sin sista landskamp imorgon, om det blir förlust mot Belgien. Zlatan hyllas av Olsson:

– Det är tråkigt att han lämnar. Zlatan lämnar efter sig ett stort hål både som spelare och människa, i landslaget. Men det är rimligt att han slutar. Han är 37 år i nästa mästerskap. Jag tror han hade bestämt sig sen länge.

Hur slutar Sveriges möte mot Belgien?

– Det blir svårt, men kan vi hålla ihop ett kompakt försvar blir det ytor för löpningar och kontringar. Det kan passa Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet