Rasmus Elm tillsammans med Zlatan Ibrahimovic under en landslagssamling. Foto: Bildbyrån

Elm: ”Väldigt tacksam för alla härliga minnen”

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Elm tackar för sig i landslaget. För SVT Sport berättar han nu om beslutet. ”Jag har försökt hitta tillbaka till den rätta glädjen för att kunna bidra, men suget har inte smugit sig på”, säger 28-åringen.

När Janne Andersson i dag presenterade VM-truppen inför mötet med Vitryssland berättade han även att Rasmus Elm tackat för sig i landslagsdressen. För SVT Sport berättar han nu om beslutet.

– Jag har hoppats att suget skulle komma tillbaka, och har därför dröjt lite med det definitiva beslutet. Men jag måste lita på min egen känsla, som funnits inom mig ett tag, säger Rasmus Elm.

Herrlandslaget i fotboll

”Suget har inte smugit sig på”

Han hade hoppats att kunna göra comeback i blågult till EM i Frankrike i somras, men kände sig inte redo då. Och sen har den rätta känslan inte infunnit sig.

– Jag har försökt hitta tillbaka till den rätta glädjen för att kunna bidra, men suget har inte smugit sig på, så det är vad det är helt enkelt.

Fokus på Kalmar FF

Nu satsar han fullt ut på allsvenskt spel med Kalmar, där han och familjen trivs bra. Dock stänger han inte dörren för ännu ett uppdrag till en klubb i utlandet.

– Om kroppen vill och allt funkar så kan det bli så. Men det är mycket som ska stämma, på många sätt.

”Väldigt tacksam”

Från sina år i landslaget bär den tongivande, spelskickliga mittfältaren med sig många fina stunder.

– Jag är väldigt tacksam för alla härliga minnen och alla trevliga människor jag mött under mina år som landslagsspelare, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet