Rasmus Lindgren klar för BK Häcken Foto: Bildbyrån

Rasmus Lindgren klar för BK Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Han har flera säsonger i Ajax och, senast, Groningen i nederländska ligan. Nu är mittfältaren Rasmus Lindgren, 31 klar för allsvenska BK Häcken. ”Spelare med tydliga ledaregenskaper”, säger sportchefen Sonny Karlsson på klubbens hemsida.

Rasmus Lindgren kommer från en framgångsrik vår i Groningen, där han spelat i totalt sju säsonger. I avskedsmatchen stod han för två mål, och klubben har varit intresserade av att förlänga, uppger Expressen.

Men Lindgren, som på senare tid skolats om till mittback, var mer intresserad av att spela i Sverige.

Och i dag presenterades han av BK Häcken, som öppnat svagt i allsvenskan och ligger på en elfteplats.

– Vi är väldigt glada över att Rasmus är klar för oss. Det är en mycket bra spelare vi tror att vi kommer att få stor nytta av, det är en riktigt bra person med tydliga ledaregenskaper, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Lindgren kommer bli spelklar när sommarens transferfönster öppnar 15 juli, och kan debutera redan dagen efter på bortaplan mot Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.