Foto: TT NYHETSBYRÅN

Rekordbra Barcelona till cupfinal

Uppdaterad
Publicerad

Semifinalreturen mellan Barcelona och Valencia i spanska cupen slutade oavgjort, 1–1. Katalanerna är därmed vidare till cupfinal med totalt 8–1.

Dessutom satte man nytt klubbrekord – det här var 29:e raka utan förlust.

Álvaro Negredo satte 1–0 till Valencia i den 39:e minuten. ”Barça” hade 7–0 att gå på från det första mötet och unnade sig att vila en hel del av storstjärnorna.

I frånvaro av Lionel Messi, Luis Suárez och Neymar kvitterade i stället 19-årige Wilfrid Kaptoum kvitterade för Barcelona i den 84:e minuten.

Ett mål som förutom att skicka Barcelona till final med totalt 8–1 även betydde att den katalanska klubben nu är obesegrad i 29 raka tävlingsmatcher – vilket är nytt klubbrekord.

I finalen ställs Barcelona mot segraren mellan John Guidettis Celta Vigo och Sevilla. Sevilla vann det första mötet med 4–0 och returen spelas i Vigo på torsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.