Real Madrid höll på att tappa 4-0 mot Shakhtar Donetsk men vann med 4-3. Gareth Bale spelade fram Ronaldo till två av målen. Foto: Bildbyrån

Real Madrid höll på att tappa 4-0

Real Madrid säkrade segern i Malmös grupp efter vinst med 4-3 mot Shakhtar Donetsk. Real ledde med 4-0 men tre mål av Shakhtar sista kvarten skapade viss nerv i slutet.

Efter storförlusten mot Barcelona i ligan i lördags kom Real Madrid tillbaka och tog kommandot mot Shakhtar. Gareth Bale hann före den utrusande målvakten i straffområdet och lättade fram bollen till Ronaldo som nickade den i tomt mål ur liten vinkel efter 18 minuter. Då hade portugisen också hunnit med att skjuta tätt över i matchinledningen.

Shakhtar, som slåss med Malmö om tredjeplatsen i gruppen, blev bättre mot slutet av första och skapade några halvchanser. Men i början av andra halvlek gjorde Luka Modric 2-0 på Ronaldos passning och Carvajal lobbade snyggt in 3-0, bara minuten senare. Bale sprang sen ifrån hemmaförsvaret och spelade återigen fram Ronaldo till hans andra mål för kvällen. Cristiano Ronaldo har nu gjort 9 av Reals senaste 13 mål i Champions League och 69 mål på 68 CL-matcher för klubben.

Matchen borde förstås varit avgjord men Shakhtar kom tillbaka och reducerade tre gånger. Sista målet kom i 89e minuten men hemmalaget lyckades sen inte skapa nån riktig kvitteringschans. Seger för Real men den sista kvarten gav ändå en något bitter eftersmak för den spanska storklubben.