Rosenberg: ”Måste göra allting rätt”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag tar Malmö FF emot Juventus i lagets sista hemmamatch i Champions Leagues gruppspel. MFF:s anfallsstjärna Markus Rosenberg vet vad som krävs.

– Vi måste göra allting rätt. Sådana här matcher måste man göra allt rätt. Man måste vara på topp. Jag tyckte att vi gjorde nästan allt rätt mot Atlético (hemma, förra omgången, förlust 0-2), ändå förlorade vi. Det krävs något extra när du är i Champions League, säger han till SVT:s Sydnytt.

– Vi måste göra en liknande match som mot Atlético, men där vi är betydligt bättre i våra avslutningslägen. Då har vi en chans, fortsätter Rosenberg.

Champions League 2014-2015

Rosenberg passar även på att hylla hemmapubliken, som varit ett stort stöd i de tidigare två Champions League-matcherna.

– Det är klart att det är en stor hjälp. Det har varit speciellt i Europamatcherna. I de här matcherna blir du inte riktigt trött när du har publiken bakom dig på det här sätt, säger Rosenberg.

Juventus har inte rosat marknaden på bortaplan i Champions League denna höst. Det italienska mästarlaget har förlorat bägge sina bortamatcher med 1-0. MFF, som vann sin första hemmamatch mot Olympiakos med 2-0, ligger tre poäng bakom Juve inför lagens möte på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet