Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengård är alltjämt obesegrat i årets damallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Rosengård körde över Umeå – fortsatt obesegrat

Uppdaterad
Publicerad

Rosengårds sista hemmamatch för vårsäsongen.

Då passade man på att besegra Umeå med 5–2.

– Vi gör mål på de chanserna vi har, säger Rosengårds Katrine Veje i Viaplay.

Rosengård är obesegrat i årets damallsvenskan och på söndagen stod tolfteplacerade Umeå IK för motståndet.

Det tog inte lång stund för hemmalaget innan man var i ledning. I den tioende minuten kom en misslyckad rensning ut från Umeås straffområde och danskan Katrine Veje klippte till med en sträckt vrist. Otagbart för Umeås Nya Zeeländska Erin Nayler, till 1–0.

– Det var skönt att äntligen göra ett mål, det har tagit lite tid innan det kom, säger Katrine Veje i Viaplay.

Strax innan halvtid tog Jelena Cankovic fart på mittfältet och satte en höjdboll bakom Umeås backlinje. Olivia Schough tog löpningen och satte bollen i mål och Rosengård var i ledning med 2–0.

Två mål på fyra minuter

Direkt i andra halvlek gjorde Rosengård 3– 0 eter en riktig fullträff av danskan Sofie Bredgård och fyran kom tätt därefter från Loreta Kullashi.

Olivia Schough gjorde i slutet av matchen sitt andra mål till 5–0 innan Umeå snyggade till siffrorna på slutet, matchen slutade 5–2 till Rosengård. Skånelaget är fortsatt obesegrat i årets damallsvenskan.

– Vi gör mål på de chanserna vi har, men vi var också lite trötta i dag, det har varit ett tajt program, säger Katrine Veje.

I slutet av matchen byttes även Rosengårds Fiona Brown in, för första gången sedan korsbandsskadan, till publikens förtjusning.

OBOS Damallsvenskan

FC Rosengård logo

FC Rosengård

5 - 2

Umeå IK logo

Umeå IK

Malmö IP, Malmö
Publik: 1181
Domare: Ulrica Löv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.