Schelin om U21: ”Kan inte vara bitter”

Uppdaterad
Publicerad

Det skulle bli superstjärnan Lotta Schelins sommar. I stället fick hon se ett gäng unga grabbar stjäla showen.

Det har snart gått två veckor sedan Lotta Schelin tvingades gå på tidig semester. Det svenska VM-laget hade misslyckats och floppstämpeln sattes snabbt på både laget och Schelin. Sen dess har mycket tid gått åt att rannsaka sig själv.

– Som alltid är det mycket känslor, särskilt när det gått dåligt. Man har en massa frågor och en tomhet i kroppen. Det som sker första veckan är att man landar, och man får vara deppig, säger Lotta Schelin till SVT Sport.

Med åren säger Schelin att hon har blivit bättre på att hantera motgångar och sätta saker i perspektiv.

– Jag tycker att jag själv har hanterat det bra efter VM-motgångarna. Jag känner mig trygg i mig själv, jag vet vad jag kan prestera och vad jag har presterat. Faktum är att jag kom till VM med en bra säsong i ryggen, både i klubblag och i landslag. Det gjorde det lättare att hantera.

Gläds med U21-laget

Ungefär samtidigt som damerna försvann ur VM så började det bubbla ordentligt kring det svenska laget i U21-EM i Tjeckien. Och det som skulle bli en svensk VM-sommar blev i stället en EM-sommar som slutade med guldfirande i Kungsträdgården. Men Lotta Schelin säger att hon inte är bitter över att någon annan stal showen.

– Nej det är inte bittert, jag jämför aldrig prestationer. Mer bara att jag är jättebesviken på vår insats och det vi ville göra, men ingen bitterhet mot andra. Men man drömmer ju om att vi ska få stå där framöver, denna sommaren var inte vår.

Så du kan glädjas med andra trots VM-missen?

– Absolut, det är viktigt att man gläds, herregud, annars blir man ju bitter i livet för övrigt och det har jag ingen lust med.

Vad säger du om U21-laget?

– De verkar supersköna och skönt ungdomligt frispråkiga, på gott och ont, säger Schelin och skrattar.

– Men det är ju det man vill se, och man vet ju att om man har så fint go i laget och det smittar av sig på spelet som det gjorde, då finns det ju inga gränser.

Vad ska du göra nu?

– Nu har jag börjat njuta av semester. Jag ska träffa vänner, vara på landet och åka på roadtripp med några kompisar, och så blir det mycket tid med familjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.