Arkiv. Olivia Schough gjorde målen när Eskilstuna gick vidare i Champions League. Foto: Bildbyrån.

Schough sköt Eskilstuna till åttondel i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsanfallaren Olivia Schough gjorde bägge målen när Eskilstuna vann i Glasgow med 2-1 och är vidare till åttondelsfinal i Champions League med 3-1 totalt.

– Olivia hade väl kanske, om man ska vara ärlig, inte sin bästa match.  Men hon spelade forward i dag och gjorde två mål så stämplar man ut med ett gott betyg. Men det är klart hon vann matchen för oss, även om det finns mer att hämta ut av Olivia, säger tränaren Viktor Eriksson till SVT Sport.

Schough hittade rätt redan i den sjunde minuten, då hon drog till direkt på ett inlägg och fick in bollen bakom hemmamålvakten Gemma Fay.

I 58:e minuten var hon framme och högg på en retur som Fay lämnade på Malin Diazs avslut. Det gav Eskilstuna en 2–1-ledning, och det var även ett resultat som stod sig matchen ut och det innebar att den damallsvenska klubben vann med totalt 3–1.

”I Champions League för första gången”

– Vi är jätteglada! Att vi förvaltade 1-0-segern från senast. Alla som är inblandade ska värdera det här högt. Vi spelar i Champions League för första gången och det är stora matcher för spelarna, funderar Eriksson.

Med segern såg Eskilstuna – som är debutant i Champions League-fotbollen – att turneringen fortsätter med två svenska klubbar. Rosengård blev klart för åttondelsfinal efter totalt 1–0 mot Breidablik från Island.

– Nu är vi vidare och det är bara 16 lag kvar. Men vilka vi än möter så kommer det bli tufft – men vi ska verkligen ge det chansen, förutser Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.