Riku Riski Foto: Bildbyrån

Seger för IFK – men mittbackskrisen fortsätter

I fjärde matchen kom första assisten och första målet för nyförvärvet Riku Riski, som skickade IFK Göteborg upp i serieledningen igen efter segern hemma mot Gefle med 3–0. Men glädjen blev kortvarig när krisen i försvaret fortsätter – två mittbackar fick lämna planen.

Det var fem minuter direkt i den andra halvleken som fick IFK Göteborg att pendla mellan himmel och helvete i matchen mot Gelfe.

Den stora glädjen kom efter att nyförvärvet, den tänkta ersättaren till Lasse Vibe, skickade in 2–0 från nära håll efter att Gelfeförsvaret hade lite oflyt. Men ensam framför mål gjorde finländaren Riski inga som helst misstag, första målet i blåvitt var ett faktum.

Sen kom bedrövelsen.

Efter en situation vid sidlinjen blev mittbacken Thomas Rogne liggandes, han tog sig för knät och efter ett långt uppehåll med läkare på planen fick Rogne lämna planen på bår med en misstänkt korsbandsskada. Ett hårt slag för ett IFK Göteborg som redan hade Mattias Bjärsmyr på skadelistan.

– Jag kan inte säga så mycket om det nu, tror inte vi kommer få några klara besked i dag heller, säger Jörgen Lennartsson efter matchen till Cmore.

Det skulle dock bli än värre i försvarslåset. Inbytte mittbacken Tom Pettersson fick lämna planen efter direkt rött i en situation med Gelfles Jacob Hjelte i IFK:s straffområde.

– Jag såg inget där, helt plötsligt hade de fått straff.

– Nu kommer ett uppehåll och det känns som att det är lägligt för oss med tanke på mittbackssituationen. Känns som att vi kan behöva de här två veckorna innan Helsingborg, säger Lennartsson.

Målkalas

Det var däremot fler överhängande positiva besked för serieledande IFK Göteborg. I första halvleken var det stort spelövertag för hemmalaget, efter tre klara målchanser kom så ledningsmålet, när Sören Rieks, efter en fin skarv från Riski böjde in första målet i den 18:e minuten.

3–0-målet var även det en riktig kanon. Emil Salomonsson klev in från sin högerkant och fick till en riktig rökare med vänstern, otagbart för Emil Hedvall i målet och spiken i kistan.