Foto: SVT

Seger: ”Vi delar silvret med hela Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

En dag efter det historiska silvret tackade lagkaptenen Caroline Seger det svenska folket för medaljen. ”Det är inte bara vi som gjort detta, utan det är alla där hemma också”, säger hon till SVT.

Vinst mot USA i kvartsfinalen och Brasilien i semi, men väl i finalen blev Tyskland för svåra. Sverige förlorade med 2-1, och fick nöja sig med ett OS-silver.

Men en dag efter förlusten kunde Caroline Seger glädjas åt prestationen.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Det är en fantastisk medalj och jag är väldigt stolt. Att vi gjort detta tillsammans, och att vi lyckats åstadkomma något så stort, säger hon.

– Vi har haft ett bra gäng och gjort vårt jobb till det yttersta. Jag kan bara lyfta på hatten för alla dom omkring. Att jag är lagkapten, med Lotta, för ett sådant fantastiskt gäng.

”Stor tomhet att lämna alla”

Imorgon, söndag, firas fotbollslandslaget och dom andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm.

– Jag hoppas på mycket folk, glada svenskar, att vi gjort dom stolta att vi kan ha en trevlig kväll. Vi delar definitvt detta silvret med hela Sverige.

Hur blir det att lämna laget som du hängt med i flera veckor?

– Det blir en jättestor tomhet Jag har inte riktigt kunnat ta in det. Man har varit med på denna resan, gjort det man gjort och spelade en final igår. Det är svårt att ta in det och förstå vad man gjort. Det kommer vara en stor tomhet att lämna alla och denna upplevelsen och jag kommer sakna allihopa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet