Foto: TT Nyhetsbyrån

Segerström hedrades på Tele2

Uppdaterad
Publicerad

Under matchminut två stannade spelet på Tele2 Arena i Stockholm. Gesten var ett sätt att hedra Brommapojkarnas nummer 2 – lagkaptenen Pontus Segerström. – Det kändes i kropp och hjärta att det inte var en vanlig match, säger Brommapojkarnas Jacob Une Larsson.

I måndags nåddes fotbollssverige av det tragiska besekdet om att Brommapojkarnas lagkpaten Pontus Segerström förlorat kampen mot cancern.

När BP mötte AIK i dag var det lagets första match utan Segerström. För att hedra Segerström valde man att spela utan lagkapten.

Allsvenskan 2014

– En duktig fotbollsspelare. Respekterad och uppskattad som människa och kompis. Vi är många som kommer sakna Pontus, men de närmaste tankarna går till hans Emma och de två små barnen, sade BP:s ordförande Patrik Emaunelsson inför den tysta minut som hölls.

I matchminut två förenades lagen och dess supportrar i en gemensam applåd till kaptenen, som bar nummer två på matchtröjan.

– Det här var en mycket speciell match, alla var påverkade, säger AIK:s tränare Andreas Alm till C More efter matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet