IFK Göteborgs Emil Salomonsson jublar efter 1–1. Foto: BILDBYRÅN

Sen kvittering gav Göteborgspoäng

Den desperata kvitteringsjakten gav utdelning.

IFK Göteborg var på väg mot en svidande förlust mot guldrivalen från i fjol, när Emil Salomonsson hittade rätt i slutminuterna och räddade oavgjort, 1–1, mot IFK Norrköping.

De båda IFK-lagen var i duell om guldet i fjol. I årets första möte var det helt andra förutsättningar.

Mästarlaget Norrköping är visserligen i serieledning med en tredjedel av allsvenskan avklarad. Men IFK Göteborg har inte sett ut som en guldkonkurrent på sistone, även om avståndet ligger kvar på sju poäng tack vare den sena kvitteringen.

Poängräddare – i 87:e minuten – blev högerbacken Emil Salomonsson, som med en distinkt nick såg till att ”Blåvitt” fick en viktig poäng trots allt.

IFK Norrköping var annars det bättre laget stora delar av matchen, som dock stod och vägde innan en snygg framspelning från Christoffer Nyman till Arnór Traustason inne i straffområdet bröt dödläget i början av andra halvlek.

Islänningen vände enkelt bort sin back och placerade bollen vid bortre stolproten.

Stopp på mållinjen

Målet fick samtidigt fart på IFK Göteborg och bara några minuter senare fick Tobias Hysén ett jätteläge, men Norrköpingsbacken Christopher Telo lyckades, möjligen något turligt, klacka bort bollen precis innan den skulle ha gått in i mål.

IFK Göteborg fortsatte att intensivt jaga en kvittering och hade ytterligare en chans som stoppades på mållinjen lite senare innan Emil Salomonsson räddade en poäng i 87:e minuten.

Snart tränarbyte

Norrköping har nu bara två matcher kvar med guldtränaren Janne Andersson. När förbundskapten Erik Hamrén kliver av efter EM kliver Andersson på, och ersätts i sin tur av Jens Gustafsson.

Chansen finns att Gustafsson får ta över mästarlaget i serieledning, även om ledningen i tabelltoppen framför Malmö FF nu krympte till bara en poäng. Närmast väntar en bortamatch i Örebro på söndag, innan vårsäsongen avslutas på hemmaplan mot Elfsborg nästa söndag.