Sevilla lyfter Europa League-bucklan för andra året i rad efter finalseger (3-2) mot Dnipro Dnipropetrovsk. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Sevilla historiska Europa League-mästare

Uppdaterad
Publicerad

Sevilla vann i kväll en rafflande Europa League-final.

Därmed är de nu turneringens mesta mästare.

Men de får inte chansen att ta en tredje raka titel.

Sevilla är nu Europa League/Uefacupens mesta mästare. I kväll tog de hem turneringen för andra året i rad, och för fjärde gången någonsin – vilket är rekord. Detta efter 3–2 mot Dnipro Dnipopetrovsk.   

Därmed passerade de Liverpool, Juventus och Inter, som har tre titlar och därmed delade rekordet med Sevilla inför kvällens rafflande final.       

Europa League

Avgjorde med vristskott

Stor matchvinnare för Sevilla blev Carolos Bacca som gjorde både 2–1 och 3–2 till Sevilla. Det avgörande målet kom i den 73:e minuten, då han avslutade med ett hårt vristskott förbi Denys Boiko i ukrainska Dnipro i målet.

Sevilla får dock inte chansen att ta en tredje raka titel. Detta då Europa League-mästarna från och med i år får plats i den nästföljande Champions League-säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet