Simon Thern klar för AIK

Uppdaterad
Publicerad

AIK förstärker mittfältet ytterligare. Tidigare i veckan värvades Kristoffer Olsson, och på lördagen blev även Simon Thern klar för den fotbollsallsvenska klubben.

AIK skriver på sin webbplats att 24-årige Thern lånas in från nederländska Heerenveen under hela 2017.

”Simons spelaregenskaper kommer att utveckla AIK:s spelsätt och hans drivna personlighet kommer att ge laget ytterligare syre till ambitionen att nå en högre placering än 2016”, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till webbplatsen.

Thern har tidigare i karriären spelat för Värnamo, Helsingborg och Malmö FF. 2015 flyttade han till Heerenveen och tog omedelbart en ordinarie plats i laget, men efter skador och en fotoperation har han den senaste tiden bara spelat sporadiskt i Eredivisie.

”Det är fantastiskt kul och jag är glad över att AIK har gett mig denna chansen. Jag ser fram emot ett fantastiskt år och jag hoppas att mina egenskaper på och utanför fotbollsplanen ska kunna hjälpa AIK till ett SM-guld”, säger Thern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.