Robin Simovic (i mitten) avgjorde matchen för Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Simovic gav Hammarby fjärde raka förlusten

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby inledde säsongen bra.

Men i kväll noterade de sin fjärde raka förlust.

Detta efter ett mål av Robin Simovic.

Robin Simovic och Pär Hansson. Det var Helsingborgs stora matchvinnare i 1–0-segern hemma mot Hammarby. Simovic gjorde matchens enda mål, och Hansson några riktigt fina räddnigar.         

Målet kom 20 minuter in i den första halvleken. Jordan Larsson nickade fram till Simovic som slog till med ett välplacerat vristskott just innanför den vänstra stolpen, förbi Johannes Hopf i Hammarbys mål.                 

Allsvenskan 2015

”En av Sveriges bästa”

Hammarby, som flera gånger stoppades av en storspelande Pär Hansson, fortsätter därmed att förlora efter sin fina start.

– Vi har en av Sveriges bästa målvakter som gör de här viktiga räddningar, säger Helsingborgs tränare Henrik Larsson till SVT Sport.

– Vilken målvakt! Helt fantastiskt. Kul att se att han är tillbaka i den här formen som gjorde honom landslagsmålvakt.

”Det bättre laget”

Kvällens förlust var Hammarbys fjärde raka, och lagets femte raka match utan vinst.

– Vi är det bättre laget i första halvlek och skapar mycket. Sedan har de en bra period under första halvan av andra halvlek, och de omsätter det till mål. Det är den stora skillnaden i dag. Vi skapade nog så mycket, men de gör mål, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand till C More.

Helsingborg vände i och med segern en negativ trend. De hade tre raka förluster inför kvällens match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet