Sirius ledde med 4-0 efter 36 minuter Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

Sirius gjorde fyra mål på dryga halvtimmen

Uppdaterad
Publicerad

Sirius, som jagar allsvensk plats, har skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig upp i högsta serien. Efter seger ikväll mot Örgryte har laget ett försprång på sex poäng ner till trean, som är den som kan hota Sirius i jakten på det allsvenska kontraktet när tre matcher återstår att spela.

Sirius fick en drömstart på matchen mot Örgryte och hade en tvåmålsledning redan efter elva minuter. Jakob Bergman gjorde 1-0 i den nionde minuten och två minuter senare satte Sirius 2-0 genom Ante Björkebaum.

– Skönt att få en tvåmålsledning så tidigt i matchen, sa Björkebaum sedan till TV4 Sport i pausen.

Dryga halvtimmen in i matchen gjorde Sirius två nya snabba mål. Efter ett Siriusanfall studsade bollen på Örgryteförsvare innan Alexander Nilsson kunde lyfta in 3-0 över Abbas Hassan i Örgrytes mål. Strax därefter gick samme Nilsson till attack på vänsterkanten och fick in bollen till Ante Björkebaum som kunde stöta in 4-0 från nära håll och noterades för sitt andra mål i matchen.

Örgryte reducerade till 4-1 i andra halvlek.

Sirius leder nu Superettan med fem poäng före tvåan och närmar sig alltmer ett spel i svensk fotbolls högstadivision.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.