Thomas Wernerson tycker att det är skrämmande att Fredrik Olsson lämnar Jönköpings-Södra. Foto: Bildbyrån

Skyttekungen nobbar allsvenskan för superettan

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Olsson var Jönköpings Södras målkung när laget tog klivet upp i allsvenkan. Nu väljer dock Olsson att skriva på för Halmstad BK som i sin tur kommer spela i superettan nästa år.

”Skrämmande”, säger SVT Sports expert Thomas Wernerson.

Fredrik Olsson vann skytteligan i superettan detta året och såg ut att få prova vingarna i allsvenskan igen nästa år, men enligt uppgifter till Kvällsposten nöjde sig inte Olsson med ett ettårigt kontrakt som J-Södra erbjöd honom.

– Det är klart det hade varit roligt att spela i allsvenskan, men förhoppningsvis får jag göra det här också, säger han.

”Känns riktigt roligt”

Det är tryggheten som gjort att han valde att fortsätta karriären i superettan och tillbringa de kommande två åren i Halmstad.

– Det känns riktigt roligt att vara med på Halmstads resa. Otroligt kul att vara med och utvecklande, förhoppningvis både på plan och utanför, säger 30-åringen.

– Jag fick ett bra intryck av klubben och både Janne (Jönsson, tränare) och Fredrik (Andersson, klubbchef) och jag gillade deras syn på allt. Så fort de kontaktade mig var det min första tanke att komma hit, säger Olsson.

”Två fantastiska år”

Olsson hade varit i klubben i två år.

– Jag har haft två fantastiska år i Jönköping där jag har trivts väldigt bra med alla spelare och ledare. Det är klart det har varit turbulent där, det ska man inte sticka under stolen, men det är framför allt att jag vill ha en ny utmaning och den sociala biten som har gjort att jag valt detta.

30-åringen har tidigare spelat för Helsingborg i allsvenskan men att han valde bort spel i högsta serien förändrade inte hans beslut.

”Överraskande”

SVT Sports expert Thomas Wernerson blev mycket överraskad när han fick höra talas om Olssons beslut.

– Det är överraskande, och samtidigt lite skrämmande, att den bästa målskytten inte vill följa med laget upp i allsvenskan. Dessutom skickar det inga bra signaler i denna klubb där det har varit så mycket turbulens nu när de har gått upp i allsvenskan, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.