Det blir en kylig hemkomst för Zlatan i Malmö. Foto: TT Nyhetsbyrån

Snökaos inför Zlatans hemkomst

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag kommer Zlatan Ibrahimovic hem till Malmö för att spela mot sin gamla klubb i Champions League. I skuggan av ”Ibras” hemkomst sliter nu MFF med att hålla mattan snöfri. ”Ett hårt arbete väntar”, säger arenaansvarige Anders Lindsjö till Sydsvenskan.

Snön har vräkt ner i Malmö sedan i går, men att matchen mellan Malmö FF och Paris Saint Germain skulle vara i fara är en överdrift. Däremot krävs ett hårt arbete för att hålla mattan snöfri.

– Den mesta kraften går just nu till att hålla duken snöfri. Allt för att undvika att nederbörden packas på den och skapar tryck på gräsmattan – vilket skulle kunna förstöra den, säger arenaansvarige Anders Lindsjö och fortsätter:

– Men det ska inte vara några problem för mattans kvalité när det vankas avspark på onsdag kväll.

Inga kortbrallor

PSG väntas träna i Malmö på tisdag och det blir knappast kortbrallor och nyrakade ben för stjärnlaget. Prognosen för tisdag är nämligen kylig och temperaturerna kan krypa ner mot tre grader.

Malmö har fortfarande chansen till en Europa League-plats och kommer att behöva ta poäng mot fransoserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.