Specialskydd i VM för Hedvig Lindahl

Uppdaterad
Publicerad

Om en månad drar Sveriges VM-trupp i fotboll över till Kanada. Pia Sundhages uttalade förstamålvakt Hedvig Lindahls form är stigande, och hon har spelat alla matcher den senaste tiden med sitt klubblag Chelsea. När SVT Sport besöker henne i London berättar hon att hon under VM kommer spela med en speciell handske för att skydda det finger hon drog ur led under Algarve Cup i mars.

Fingret kommer nog göra ont lång tid framöver. Säkert under VM också. När jag får en boll fel så gör det ont, men det går snabbare och snabbare att bli av med smärtan. Och vid match så förebygger jag med att ta något smärtstillande.

Under VM kommer Lindahl att ha ett specialskydd, för att förhindra att det ska hända igen.

– Jag ska spela med en handske som gör det möjligt att stoppa i ett litet skydd så jag inte kan böja fingret för långt bakåt.

Inget som kommer störa?

– Nej, jag har sett till att få specialsydda handskar med rätt grepp, så det kommer bli bra.

Känner du av höfterna som du opererade i tid för att hinna komma tillbaka till VM?

– Nej, det skulle jag inte säga. Det är mycket bättre än före operationen och det var det som var målet. Känner jag något i höfterna så är det snarare för att jag inte är purung längre, säger Hedvig Lindahl med ett stort leende till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.