Marcelo Martins raderade sitt inlägg och bad om ursäkt. Han stängs ändå av en match i Copa America. Foto: TT

Ilskan efter smittan: ”Vad ska ni göra om någon dör?”

Uppdaterad
Publicerad

Den bolivianske anfallaren Marcelo Martins stängs av en match efter att ha riktat hård kritik mot arrangören av Copa America på Instagram.

”Vad ska ni göra om någon dör? Ni bryr er bara om pengar”, skrev Martins.

Efter att både Colombia, av politisk oro, och Argentina, efter skenande corona, hoppat av arrangörskapet räddades Copa America i sista stund av att Brasilien tog över mästerskapet. Martins var en av tre spelare som testade positivt för covid-19 inför 1-3-förlusten mot Paraguay natten mot tisdag.

Martins gick loss på Instagram och riktade sin vrede mot det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol: ”Tack för det här Conmebol. Det är helt och hållet ert fel. Vad ska ni göra om någon dör? Det enda som är viktigt för er är pengar. Är en spelares liv inte värt någonting”, skrev Martins och tog snabbt bort inlägget och bad om ursäkt, enligt Reuters.

Copa America

Sammanlagt fem spelare i Bolivia smittade

Conmebol stänger nu av Martins en match och bötfäller honom med 172 000 kronor. Sedan han skrev inlägget har ytterligare två bolivianska spelare smittats med covid-19. Martins hotas dessutom med ett års avstängning om han fortsätter med kritiken.

Enligt den brasilianske hälsoministern har 27 spelare och ledare testat positivt för covid-19 i den äldsta fotbollsturneringen i världen för landslag som hade sin första upplaga redan 1916.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet