Förbundskapten Pia Sundhage hyllas av spelarna efter segern i Copa America Foto: TT

Brasilien vann Copa America – utan att släppa in ett mål

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Pia Sundhage ledde Brasilien till sin åttonde Copa America. Det utan att ha släppt in ett enda mål i turneringen. Titeln var svenskens första med landslaget.

Brasilien besegrade värdlandet Colombia med 1-0 i Copa America-finalen under natten och vann turneringen – utan ett enda insläppt mål. Med det säkrade Brasilien sin åttonde titel i Copa America på nio finalframträdanden, där Argentina vann det sydamerikanska mästerskapet 2009.

Det vinnande målet i finalen gjordes av anfallaren Debinha på straff i den 39:e minuten, som till vardags spelar i amerikanska North Carolina Courage.

Copa America

Först genom tiderna

Pia Sundhage, som har varit förbundskapten för landslaget sedan 2019, tog därmed sin första titel med Brasilien. Hon blev med det också den första kvinnliga tränaren att vinna turneringen sedan starten 1991.

Första matchen i grupp B vann Brasilien med 3-0 mot Uruguay och sedan rullade det på för de sydamerikanska mesta mästarna (3-0, 4-0, 6-0, 2-0, 1-0). Efter fem matcher fick de 16-0 i målskillnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet