Diego Lugano Foto: Bildbyrån

Lugano lämnar Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Diego Lugano lämnar BK Häcken. Den före detta lagkaptenen i Uruguay återvänder inte till klubben – men tackar med ett öppet brev.

Mittbacksstjärnan Diego Lugano lämnar BK Häcken, trots en framgångsrik vår så fick Lugano inte en plats i Uruguays trupp till Copa America. Det blev 11 allsvenska matcher i för mittbacken som tidigare spelat för bland annat Fenerbahce, Paris Saint-Germain och Sao Paolo.

– Vi är både stolta och glada över att vi fick ha Diego här, han har lärt oss massor och varit en ledare, en kapten, för oss under våren. Det är en gentleman som pratat med alla och visat högsta kvalitet i allt, både på och utanför planen, säger sportchefen Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Här är Diegos avskedsord till Häcken:

”Jag vill tacka alla i BK Häcken – ledare, tränare, supportar och mina lagkamrater – för möjligheten att få vara en del av denna fina klubb och för min oförglömliga månader med er.

”Jag utvärderar just nu erbjudanden från andra klubbar och jag har sagt till klubben att de från och med nu kan känna sig fri att leta efter en ersättare för mig.”

”Jag önskar er all framgång och tackar ödmjukast för den här tiden med er.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.