Neymar var i fokus i kvällens match – av flera anledningar. Foto: TT Nyhetsbyrån Emilio Morenatti

Stökigt när Barcelona lyfte ny buckla

Uppdaterad
Publicerad

Barcelonas segertåg fortsätter. Senast i raden av titlar var kvällens seger i Copa del Rey efter att man finalslagit Athletic Bilbao med 3-1.              

Stor matchjälte blev som så många gånger förr Lionel Messi som satte dit två av tre mål för Barcelona. Det första ett klassiskt Messi-mål: en lång slalomtur genom försvaret avslutades med ett distinkt skott vid första stolpen.

Även Neymar fanns med i målprotokollet men mest kommer han nog minnas incidenten i slutminuterna. Efter en extravagant fint faller brassen i en misstänkt filmning. Flera tokiga Bilbaospelare rusar fram och börjar knuffa Barcelonaspelaren i huvudet. Många minuters bråk mellan så gott som alla spelare tar vid, och till slut delas två gula kort ut. Ett till Neymar för filmning och ett till Aritz Aduriz i Athletic, för osportsligt uppträdande.

La Liga 2014-2015

Trotjänaren Xavi

Barcelonalegendaren Xavi gjorde något i skymundan sin sista tävlingsmatch på Camp Nou. Xavi firades ordentligt förra helgen när laget spelade sin sista match i La Liga för säsongen, och han höll på att få med sig ytterligare ett minne från kvällens match. Precis i slutet av matchen får Barcelona en frispark och inte helt oväntat stegar Xavi fram – men bollen tar i stolpens utsida.

För Barcelona kan säsongen fullbordas i och med Champions League-finalen i juni då laget har chans att ta en trede titel för säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

La Liga 2014-2015

Mer i ämnet