Örebros tränare Alexander Axén jublar efter segern. Foto: BILDBYRÅN

Succéinhopp bakom ÖSK-seger

IFK Göteborg har varit en skräckmotståndare. Men Örebro bröt trenden när succéinhopparen Maic Sema först kvitterade i första bollkontakten och sedan fastställde slutresultatet 3-2.

Men trots Örebros trepoängare kom Behrn arenas varmaste applåd före avspark då ÖSK passade på att hedra Anders Karlsson, som troligtvis hittats död efter att ha varit försvunnen en tid. Istället för en tyst minut hedrades den omtyckte före detta målvakten och ledaren i klubben med en varm applåd.

Det var även känslosamt för IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge som grät under hyllningen. Alvbåge hade Anders Karlsson som målvaktstränare när han spelade i Örebro.

Tufft skadeläge

Gästande Göteborg hade inför söndagskvällens möte med Örebro vunnit två och spelat två oavgjorda matcher i årets allsvenska.

Men Örebro och framförallt Maic Sema såg alltså till att Blåvitt åkte på årets första förlust – och att segertrenden mot ÖSK bröts. IFK Göteborg hade nämligen fyra raka trepoängare i allsvenskan mot ÖSK.

Men läget var tufft för Jörgen Lennartssons lag redan före avspark. På torsdagsträningen tvingades mittbacken Hjalmar Jonsson kliva av med ljumskbesvär. Sedan tidigare fanns mittbackarna Thomas Rogne, Hjörtur Hermansson, Benjamin Zalo och Tom Pettersson på den blåvita skadelistan. Sista minuten-lånet Mauricio Albornoz gick därmed in som mittback bredvid Mattias Bjärsmyr.

Sema vände allt

Och Göteborgs backlinje sattes på prov direkt – mot ett Örebro som började piggt och offensivt. Efter sex minuter inledde också ÖSK:s mittfältare Robert Åhman Persson målskyttet efter rena mönsteranfallet när han styrde in bollen bakom målvakten John Alvbåge. Örebros lagkapten hade därmed gjort mål i två raka matcher.

Men 20 minuter senare kom kvitteringen när Mikael Boman, som tagit plats i startelvan och petat Gustav Engvall, vräkte sig fram och nickade in 1-1. Efter dryga timmen tryckte Sören Rieks in 2-1 till Blåvitt, ett riktigt klassavslut framför ett passivt hemmaförsvar. Men sen kom Örebros Maic Sema in och vände på allt.

Fem minuter efter Blåvitts mål rundade inhopparen Maic Sema IFK-målvakten John Alvbåge och placerade in 2-2 från snäv vinkel i sin första bollkontakt. Och tio minuter senare tryckte succéinhopparen Sema in slutresultatet 3-2.