Sundhage om landslagets målvaktssituation

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Pia Sundhage har en målvaktssituation att lösa inför VM i Kanada nästa år. I Hedvig Lindahls frånvaro har två målvakter testats under senaste dagarnas landskamper mot Kanada – men fortfarande finns inget förstahandsval.

Med Hedvig Lindahl höftskadad fick Carola Söberg, med fem A-landskamper i bagaget, vaktade målet i 0-1-förlusten mot Kanada tidigare i veckan. I returmötet, som spelades i natt och slutade 1-1, fanns Malin Reuterwall mellan stolparna – hennes första a-landskamp någonsin.

– Ju fler målvakter som konkurrerar desto bättre är det. Vi har sett Carola Söberg och idag såg vi Malin Reuterwall. Det är två bra målvakter, ju fler erfarenheter de får och ju fler landskamper de får desto större chans har de att ta sig hela vägen till VM, säger förbundskapten Pia Sundhage till SVT Sport.

Damlandslaget Fotboll

Lindahl skadad

– Vad gäller Hedvig Lindahl handlar det ju om att hon ska bli frisk för att överhuvudtaget vara med och konkurrera och det hoppas vi att hon blir och gör.

Är en frisk Hedvig Lindahl den som kommer starta i VM?

– Ingen aning, det beror på vem som spelar bäst fotboll just då.

Hammarström eventuellt aktuell

Men det kan finnas fler alternativ än Lindahl, Söberg och Reuterwall mellan stolparna. Förre landslagsmålvakten Kristin Hammarström, som la av förra året, har nämligen flaggat för en eventuell comeback.

– Det vore väl fantastiskt om hon kom tillbaka och konkurrerade om en plats också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget Fotboll

Mer i ämnet