Zlatan Ibrahimovic – ständigt i fokus. Foto: Bildbyrån

”Blir väldigt stort fokus från Sverige nu”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Manchester United-fans jublar sedan Zlatan Ibrahimovic meddelat att han spelar i klubben nästa säsong. ”Jag tror det kommer bli väldigt stort fokus på United från Sverige nu”, säger Simon Sani från den svenska supporterklubben för Manchester United.

Zlatan Ibrahimovic bekräftade under torsdagseftermiddagen att hans nästa klubbdestination är Manchester United. Även om United inte själva officiellt gått ut med nyheten drar många svenska United-fans på smilbanden.

– Jag trodde inte det skulle komma i dag, men det känns så klart bra att det är klart nu, säger Simon Sani, ordförande för den svenska supporterklubben för Manchester United, Muss, vilket är en del av den skandinaviska supporterklubben Muscs, till SVT Sport.

Hur ser svenska United-fans på att Zlatan kommer till klubben?

Det är många som tycker det är bra, samtidigt finns det de som tycker han är större än klubben. Men mestadels är det bara positivt, säger Sani.

Sani menar att Zlatan-övergången för med sig mycket positivt för klubben.

– Jag tror det kommer bli väldigt stort fokus på United från den svenska sidan nu i alla fall, och det är väldigt kul. Om man räknar bort Henrik Larsson (på lån 2007) har vi inte haft en svensk spelare sedan Jesper Blomqvist (1998-2001).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.