Svensk glädje efter Hollands förlust: ”Positivt för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Det var glada miner i det svenska landslaget dagen efter 4-0-segern över Vitryssland. Kanske framför allt då Hollands oväntade förlust gjort att vägen till VM ser åtminstone lite enklare ut.

– Det är väl klart det var en liten chock, säger Emil Forsberg till SVT Sport om Bulgariens vinst.

Sverige gjorde vad man skulle hemma på Friends Arena mot Vitryssland. Vinsten med 4-0 innebär att Sverige står på tio poäng efter fem spelade matcher, tre poäng bakom Frankrike som planenligt slog Luxemburg med 3-1.

Men i den andra sena matchen under lördagskvällen i grupp B stod Bulgarien för en skräll. På hemmaplan besegrade man Holland med 2-0 efter dubbla mål av Spas Delev innan matchklockan nått 20 minuter. Holland är nu fyra, tre poäng bakom Sverige.

Herrlandslaget i fotboll

– Det var väldigt överraskande, men vi vet att Bulgarien är starka på hemmaplan. Holland är lite mer osäkra, man vet inte riktigt hur de står sig, säger Sveriges lagkapten Andreas Granqvist till SVT Sport om det oväntade resultatet.

– Men det är positivt för oss, gruppen ser väldigt spännande ut. Samtidigt måste vi vinna våra matcher för att vara med och fajtas där uppe, fortsätter han.

Forsberg om svenska framgångsreceptet

Emil Forsberg gjorde två av Sveriges fyra mål mot Vitryssland. Även han blev förvånad över Hollands förlust.

– Det är klart det var en liten chock. Det här är väl ingenting man räknat med, men så är fotbollen. Man vet aldrig vad som händer, säger han till SVT Sport.

– Men det här visar väl att det inte bara är att vinna. Folk tyckte vi skulle gå ut och vinna enkelt över Bulgarien. Men nu slår de Holland med 2-0 samtidigt som vi vann komfortabelt över Bulgarien.

– Det gäller att vara fokuserade varje match och det tycker jag har varit en stor del i vår framgång hittills.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet