Sverige klart för U21-final

Sverige chockade Danmark med en drömstart i semifinalen – danskarna hämtade aldrig igen underläget. Nu är det svenska U21-landslaget klart för final mot Portugal efter seger med 4–1.

”Vi fortsätter att göra det omöjliga möjligt!”, säger Simon Tibbling till SVT Sport.

Det började trevande men slutade med succé. Sverige är klart för final i U21-EM, efter mycket stor dramatik i slutet.

Danmark fick in en reducering i början av den andra halvleken och skapade nerv i matchen. Danskarna tryckte på för en kvittering men i stället klev inhopparen Robin Quaison fram och fixade finalbiljetten till Sverige.

U21-EM 2015

– Vi är en grupp som fortsätter att göra det omöjliga möjligt! säger Simon Tibbling till SVT Sport.

– Otroligt skönt att göra mål, jag har ju gjort två nu på den här turneringen, mer än vad jag brukar på ett helt år!

Guidetti först ut

Allt började med att Isaac Kiese Thelin drogs ner i straffområdet. Fram klev John Guidetti och placerade enkelt in bollen. Men det tog inte många minuter innan Sverige utökade ledningen.

Isaac Kiese Thelin hittade fram till anfallskollegan John Guidetti som sprang fram på kanten. Guidetti spelade in snett inåt bakåt och med lite tur hittade bollen fram till Simon Tibbling. Hjälten från matchen mot Portugal väntade ut målvakten och placerade enkelt in bollen, och 2-0-ledningen var ett faktum.

– Jag är lite rörd, det är jag, säger Simon Tibbling till TV12 efter matchen.

Nu väntar final mot Portugal på tisdag klockan 20.45.