Forsberg efter målet mot Augsburg. Foto: Bildbyrån

Forsberg målskytt igen när Leipzig vann

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsberg har gjort mål igen.

Svensken gav RB Leipzig en tidig ledning hemma mot Augsburg.

Emil Forsberg fortsätter att imponera för sitt RB Leipzig i tyska Bundesliga. Den svenske landslagsmatchen missade förra veckans ligamatch mot Köln på grund av en hjärnskakning men var tillbaka i Leipzigs startelva till kvällens match mot Augsburg.

Och det dröjde blott elva minuter innan Forsberg hade gett Leipzig ledningen i hemmamötet. Svensken höll sig framme på en skottretur och dunkade in 1-0-målet, hans andra mål för säsongen.

Glädjen blev dock kortvarig när Dong-Won Ji kvitterade för gästerna bara tre minuter senare. I den 52:a matchminuten såg dansken Yussuf Poulsen till att ge Leipzig ledningen på nytt. Forsberg blev utbytt med drygt tio minuter kvar av matchen.

Resultatet stod sig sedan matchen ut, och gör att nykomlingen Leipzig avancerar till en tredjeplats i Bundesliga. Övriga konkurrenter har dock en match mindre spelad.

Forsbergs mål är ett fint formbesked inför Sverige VM-kvalmatcher mot Luxemburg och Bulgarien den 7 respektive 10 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.