Francesc ”Cesc” Fabregas gjorde snyggt 2–0 för sitt Chelsea. Foto: TT Nyhetsbyrån

Två läckra mål utökade Chelseas serieledning

Uppdaterad
Publicerad

Först en vacker frispark.

Och sedan ett mål som hade gjort Sovjets gamla hockeylag avundsjukt.

Det var vad som låg bakom Chelsea derby-seger mot Crystal Palace.

Efter Manchester Citys seger mot Tottenham var Chelsea piskat att vinna London-derbyt mot Crystal Palace för att behålla sin fempoängsledning i Premier League. Det lyckades de med.  

Laget vann med 2–0 efter en stabil insats, utan att glänsa. 

Premier League 2014-2015

In i krysset

Matchens höjdpunkt var 1–0-målet som brasilianaren Oscar gjorde i den sjätte minuten. Han satte en frispark som han slog över muren. Bollen skruvade sig sedan in i målvaktens kryss.         

– Han stod i mitten och jag siktade på det övre hörnet, säger Oscar till nyhetsbyrån Reuters, och förklarar att det ligger mycket övning bakom fullträffen:

Fabregas gjorde 2–0

– Vi tränar frisparkar varje dag och Fabregas, Willian tar dem alltid. Vi bestämmer när vi ska skjuta vem det blir, och i dag bad jag om att få ta den.

2–0 gjordes av ”Cesc” Fabregas (hans första i ligan) och var även det riktigt snyggt, efter fint klapp-klapp-spel med Eden Hazard och Oscar.

Andra halvlek var, efter Fabregas mål i den 51:a minuten, ganska sömning. Men det blev ändå lite spännande i slutet efter Fraizer Campells mål i minut 90.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2014-2015

Mer i ämnet