Nyförvärvet sänkte Göteborg

Kristianstad besegrade Göteborg med 3-1, bland annat efter två mål av 17-åriga nyförvärvet Nellie Karlsson. Nu passerar de Göteborg i tabellen.

Kristianstad tog en enkel seger hemma mot Göteborg i damallsvenskan på fredagskvällen. 17-åriga Nellie Karlsson gjorde sin första match från start – och tackade direkt för förtroendet. Karlsson gav först hemmalaget ledningen sex minuter in i matchen med en nickskarv, och efter att ha rundat målvakten och lagt in 2-0 kunde hon även titulera sig som tvåmålsskytt efter halvtimmen spelad.

Drömträff av Rasmussen

Men matchens snyggaste mål stod Johanna Rasmussen för. Efter knappa timmen spelad drog hon till bollen med vänsterfoten på ett tungt direktskott, träffen var perfekt och bollen gick rakt in till 3-0.

damallsvenskan 2015

Göteborg reducerade till 3-1 genom Rebecka Blomqvist i matchens 90:e minut. De passeras nu av Kristianstad i tabellen, som går upp på tredje plats.