Celia Sasic deppar efter straffmissen. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Tyskland straffade sig själva

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland brände en straff. I stället satte USA en spark från elva meter fem minuter senare och amerikanskorna är klart för VM-final efter 2–0.

Tyskland startade bra men USA tog över snabbt och var sedan bättre laget, men tyskornas målvakt Nadine Angerer agerade stabilt och klarade ett antal farligheter.

I stället var det just Tyskland som hade chansen att ta ett rejält grepp om finalplatsen när Alexandra Popp drogs ner vid ett bra läge i straffområdet. Men Celia Sasic brände straffen rejält med en bredsida långt utanför stolpen.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Carli Lloyd matchvinnare

Det kanske var där och då den regerande europamästaren Tyskland fick se sin eventuella finalplats passera. För det dröjde bara fem minuter efter den situationen innan USA tilldelades en straff. Och Carli Loyd agerade betydligt säkrare när hon slog in ledningen – fullt rättvist.

I den 84:e minuten spelade hon sedan fram Kelley O'Hara som stötte in 2–0 från nära håll efter ett inlägg.

USA möter vinnaren mellan Japan och England som spelas natten mot torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Mer i ämnet